Участь у круглому столі у межах проєкту «Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність» (21.09.2023, онлайн)

21 Вересня 2023 р. Запорізький національний університет (ЗНУ) запросив представників економіки, бізнесу та управління, державної влади, громадських організацій, науковців, освітян, здобувачів освіти та інших зацікавлених сторін на круглий стіл «Соціальне підприємництво та традиційні форми господарювання в ЄС: досвід для України». Захід відбувся в межах реалізації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+ Жан Моне «Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність»/«European practices of social entrepreneurship: sustainability, inclusion and creativity».

Круглий стіл було організовано Запорізьким національний університетом за участі Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, Криворізького державного педагогічного університету та за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національного Еразмус+ Офіс в Україні, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької торговопромислової палати, громадських організацій «Дивосвіт», Mobile Hub Zaporizhja в YMCA Europe, «Сяйво надії», Торгівельної марки «Banana Saver», БФ «Покоління майбутнього» та інших.

До заходу долучилось понад 90 учасників – представників економіки, бізнесу та управління, державної влади, громадських організацій, науковців, освітян, здобувачів освіти та інших зацікавлених осіб з різних міст України: Києва, Харкова, Львова, Сум, Кривого Рогу, Дніпра, Одеси, Хмельницького, Луцька, Миколаєва, Умані та інших країн, зокрема США.

Привітала учасників заходу проректор з науково-педагогічної, міжнародної та проєктної діяльності Запорізького національного університету Олена Тупахіна, яка відзначила важливість реалізації проєктів для розвитку університету та побажала плідної дискусії.

Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні, у своєму вітальному слові наголосила про основні пріоритети під час впровадження проєкту з фокусом на подолання викликів та наслідків війни, сучасність та інноваційність контенту, методологій, ресурсів та результатів, а також інклюзивність і використання цифрових та зелених технологій. Також, спікер підкреслила, що Еразмус+ є вагомим інструментом для виконання домашнього завдання щодо членства України в ЄС і впровадження реформ у сфері вищої освіти та розвитку інтернаціоналізації в українських університетах.

Під час заходу з презентаціями виступили Анна ПЕРЕВЕРЗЄВА, професор кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки, координатор проєкту EUROSECRET, ЗНУ; Альона ГОРБЕНКО, регіональний координатор YMCA Запорізької області; Максим КРАВЧУК, засновник БФ «Покоління майбутнього» (Запоріжжя); Ірина ОСТАПЧУК, доцент кафедри туризму та економіки Криворізького державного педагогічного університету; Оксана АНТОЛІК, голова ГО «Сяйво надії»; Мері ДЖО СТЕЙЄР ГАРРІС, президент компанії «Banana Saver»; Наталя ВЕНГЕРСЬКА, доцент кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму ЗНУ; Олег МАСЮК, професор кафедри соціальної філософії та управління ЗНУ та інші. Спікери зосередили увагу на таких актуальних питаннях як: інтеграція соціального підприємництва у партнерство та створення ланцюжку цінностей традиційного бізнесу, особливості діяльності соціально-активного бізнесу тощо.

Під час заходу учасники ознайомились з практичним досвідом впровадження соціальних ініціатив та дізнались про можливості реалізації соціального бізнесу в національній економіці на основі позитивного європейського досвіду. 

Деталі про захід та презентації спікерів за посиланням: www.eurosecret.com.ua.

Підготовлено з використанням матеріалів eurosecret.com.ua.

Попередня Перша віртуальна зустріч-нарада мережі Національних експертів з реформування вищої освіти ...